Hjälpmedel

Här kommer ett par hjälpmedel som är mycket användbara att ha:

Stava Rex

SpellRight

Easy Accents (Google) – Kunde bara hitta instruktioner på engelska. 

Gustavas ordböcker

Dragon dictator

  • Jag ska själv spela in en film åt er.

Legimus

Google Translate – Denna är på engelska men ändå lätt att följa.

Oribi speak & Claro read (Ska göra en åt er men denna får duga just nu)

Pinterest, Wattpad & WEBTOON

  • Dessa är appar där man kan enkelt läsa böcker och serier skrivna av ungdomar och andra ”Amatörer” som använder ett lite enklare språk.

Scanner mouse (engelska men jag ska försöka hitta en på svenska)

C-pen – Så cooooooooool

Scanner appar eller en PUP (går dock inte att köpa i Sverige)

Kalender

  • Går att köpa i de flesta bok affärer och hjälper oss som har mycket svårt at organisera. Om ni kan hitta upplever jag att elevkalendrar (kallas ibland loggböcker) är best.

Miniräknare

  • Innan gymnasiet funderar de enklase miniräknarna jätte bra. Men om man går i en skola där man inte får ha mobil måste han ha en.

Överstycknings penna

  • Går att köpa i de flesta bok affärer.

Stressbollar & fidget spinners

  • Gå att köpa i leksaksaffärer men se till att det är de äkta stressbollarna med tyngd och inte de nya med slime i.

YouTube (Video, meditation, m.m)

Google drive

matteboken.se

Smart pen 

Skärmavbild 2017-09-07 kl. 22.23.50.pngEn penna som spelar in det läraren säger. Den är svår att förklara men jag ska göra det bästa jag kan. I pennan finns det en liten kamera och man skriver på ett speciellt papper mer små,små punkter. När man sedan skriver, ritar eller klottrar täcks vissa av prickarna. Vad är då speciellt med pennan? jo när du sedan trycker på ett ord spelar pennan upp det ljud som den spelade in när ordet skrevs ned.

för oss som har dyslexi kan det ibland vara svårt att hinna med att anteckna det läraren skriver på tavlan eller säger högt. Detta är egentligen mer av ett hjälpmedel för de elever som går på gymnasiet eller en skola där man har många föreläsningar. Denna kan du få ut på recept om du har en diagnos på dyslexi.

Lathund för mattematik  och Dyssekortet

En lathund är en samling av de första tio multiplikationstabellerna. En lathund har man som dyslektiker rätt till att använda vd prov.

Dyssekortet är något jag uppfunnit. Det är ett roligt sätt för barn att kräva sina anpassningar eller hjälpmedel i skolan. På detta sätt kan lärare ”Dra kortet” och där genom ta bort det dramatiska med handlingen. Det blir lika enkelt som att köpa godis.

 

 

Annonser